Amicel jest osłonką przepuszczalną dla dymu wędzarniczego.
Przeznaczona jest do produkcji wszelkich serdelków, hot-dogów, mini kiełbasek, parówek itp.
Osłonka Amicel świetnie zastępuje osłonki celulozowe, białkowe i naturalne dzięki możliwością uzyskania produktu końcowego o właściwościach organoleptycznych.
Zalety:
- Stabilność kalibru po napełnieniu
- Bardzo wysoka wytrzymałość i elastyczność
- Możliwość używania „na sucho”
- Wysoka przepuszczalność dla dymu
- Mniejsze straty w obróbce cieplnej.
- Brak zmarszczek na gotowych produktach
- Zmniejszony proces utleniania się produktu, który wpływa na kolor i smak
- Rozszerzony okres przechowywania wyrobów gotowych produkowane zgodnie z GOST T 52196-2003 – 5 dni dla parówek i 7 dni dla serdelek
Asortyment:
Amicel A (forma prosta) – Do pracy na linii automatycznej. Osłonka w postaci marszczonej z zamkniętym końcem.
Amicel Rko (forma wiankowa) – Do ręcznego wiązania i do nadziewarek z odkręcarką. Osłonka w postaci marszczonej z otwartym końcem.
Dostępne kalibry: 17-38mm
Kolory: bezbarwny, lekko wędzony, wędzony, pomarańczowy, ciemno pomarańczowy, pomarańczowo-czerwony
Nadruk: jednostronny lub dwustronny. Licza kolorów od 1 do 5. Możliwe jest również wykonanie nadruku pełnokolorowego. Nadruk wykonywany jest z użyciem farb przepuszczalnych.
Dostawa: osłonka dostarczana jest w formie marszczonej.