Osłonka z przeznaczeniem do wyrobów parówek, serdelek, mini-kiełbasek czy hot-dogów.
Wykorzystanie właściwości poliamidu i unikalnej technologii marszczenia wpływają na wysokie właściwości barierowe osłonki, która dzięki temu może być używana na automatycznych liniach o wysokiej wydajności.
Zalety:
- Zmniejszona utrata wagi podczas obróbki cieplnej i składowania
- Widoczny wysoki poziom cech organoleptycznych gotowego produktu
- Wysoka wytrzymałość mechaniczna
- Wysoka stabilność kalibru na całej osłonce
- Obojętność biologiczna
- Wysokie właściwości barierowe dla gazów (tlen) i pary wodnej
Asortyment:
Amipak A (forma prosta) – Do pracy na nadziewarce. Przed nadziewaniem nie wymaga moczenia. Osłonka dostarczana w postaci marszczonej zamkniętej.
Amipak Rko (forma wiankowa) – Do ręcznego wiązania oraz z użyciem nadziewarki z odkręcarką. Osłonka dostarczana w postaci marszczonej z otwartym końcem.
Dostępne kalibry: 17-38mm
Kolory: Lekko wędzony, wędzony, pomarańczowy, bezbarwny, czerwony. Istnieje możliwość wykonania osłonki w kolorze dopasowanym do gustu Klienta.
Nadruk: Jednostronny lub dwustronny. Liczba kolorów 1-5. Pełnokolorowy nadruk – na życzenie Klienta. Osłonki w kalibrze 16-19 mm mogą być drukowane wyłącznie jednostronnie w jednym kolorze.